De natuurtuin

De natuurtuin

Natuurlijke dynamiek

Een tuin is een eigen plekje in de natuur. Een rustpunt voor de dagelijkse stress. Een plek waar we er aan herinnert worden dat mensen onderdeel zijn van het natuurlijke systeem. Een plek om van te genieten en dingen buiten te doen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sites/site44129/web/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1199
De natuurtuin

In een natuurtuin krijgt de natuur de ruimte zich te ontwikkelen. Tuinieren wordt op die manier een samenwerking met de natuur in plaats van een eeuwig gevecht. Planten die zich goed thuis voelen krijgen de ruimte terwijl andere weer verdwijnen. Deze manier van tuinieren vereist de nodige flexibiliteit en inzicht in de processen die het succes van planten op een bepaalde plek bepalen. Dingen als zon en schaduw, zuurgraad van de grond, beschutting, grondsoort, bemesting e.d.

Een goed ontwerp staat aan de basis van de natuurtuin. Van daaruit ontwikkelt de tuin zich tot een echt stukje dynamische natuur.

Een natuurtuin heeft veel minder onderhoud nodig dan een traditionele tuin. Maar wild en overwoekerd hoeft het helemaal niet te worden. Met een goed ontwerp, plantkeuze en selectief snoeien en onkruid wieden werk je samen met de natuur aan een overweldigend resultaat.

Een natuurtuin trekt insecten aan en insecten weer vogels en andere dieren. De tuin zorgt voor voedsel en plekken voor het bouwen van nesten, schuilplaatsen e.d. Bewust zoeken naar mogelijkheden voor dieren is een belangrijk deel van de natuurtuin. Zo kunnen we er nog meer van genieten.

Voor een overzicht van de belangrijkste pijlers van de natuurtuin klik hier.