Ontspanning

Ontspanning

Genieten van totale onstpanning en daarmee de doorstroming van energie weer in balans brengen 

We hebben het tegenwoordig allemaal druk. Er moet steeds meer gepresteerd worden in steeds minder tijd. De werkdruk ligt op veel gebieden hoog. Dat kun je normaal gesproken best een hele tijd aan. Maar als je tussendoor niet genoeg rust neemt en ongemerkt steeds maar ‘doorgaat’, ligt de kans op stress al gauw op de loer.

De meeste mensen tillen daar in eerste instantie niet al te zwaar aan: ach, dan doe ik het volgende week toch wat rustiger aan… Maar in de praktijk wordt die week al gauw een maand en die maand een jaar. Ongemerkt blijf je dan spanning in je lijf opbouwen. Stress dus. En aangezien stress de balans tussen onze lichaamsfuncties verstoort, is dat niet goed voor je lichaam. Je spieren kunnen verkrampen, wat een slechte houding veroorzaakt. En dit zorgt weer voor blokkades in de doorstroming van energie en bloed.

  • Dit kan vervelende gevolgen hebben zoals een stijve nek of hoofdpijn, maar ook slapeloosheid, concentratiestoornissen en vermoeidheid. Helaas zijn dit nog de meest milde problemen. Stress wordt ook in verband gebracht met veel ernstigere aandoeningen.
  • Door je lijf tussentijds te ontspannen kun je veel problemen voor zijn. Ontspannen kan natuurlijk op ontzettend veel manieren. Yoga, meditatie of wandelen in de natuur. 
  • Ook nodigen wij je uit bij massagepraktijk Latembre. Regelmatig een ontspannende massage ondergaan is een heel goede manier om stress voor te zijn en de verstoorde balans te herstellen.