Hotstonemassage

Hotstonemassage

Bij een hotstonemassage masseer ik het lichaam met gladde stenen die ik in een speciale waterbak verwarm (tot ongeveer 46 graden). Deze steenmassage wissel ik af met een handmassage. Op de plekken waar ik op dat moment niet masseer leg ik wat grotere stenen om hun warmte aan het lichaam af te geven. Dit geeft een bepaalde druk op de huid die meewerkt aan de diepe ontspanning die door de behandeling ontstaat. 

In mijn praktijk werk ik met warme basaltstenen die eeuwen geleden zijn gevormd uit de hete lava van vulkanische erupties. De stenen hebben na hun ontstaan eeuwenlang in het stromende water van beken en rivieren gelegen. De voortdurende beweging van het water heeft ze heerlijk glad gemaakt. Ze zijn dus helemaal in en door de natuur gevormd.

De stenen bestaan voor een groot deel uit ijzer en magnesium. In combinatie met hun hardheid kunnen ze de warmte heel lang vasthouden. Deze warmte dringt diep door in de spieren en het lichaam.  

Er zijn, net als bij de ontspanningsmassage, een aantal contra-indicaties. Bij deze aandoeningen mag ik niet masseren of is het nodig dat er overleg is met de behandelend arts.