Onze tenten

Onze tenten

Op het terrein staan zeven ingerichte tenten. Twee amerikaanse tipi's, drie mongoolse yurts en twee sibley,s (een canvas bel-tent). De tenten hebben allemaal een hele ruime opzet en een grote plek er omheen. Hierdoor heb je echt je eigen plekje in de natuur.

Yurt

Deze originele mongoolse yurt (officieel ger) is zo beschilderd en ingericht dat je je even op de steppen van Mongolië voelt. Hij is geschikt voor 5 personen. Er staat een 2 persoons bed in, twee 1 persoons bedden en een 1 persoons bedbank. De beschilderde krukjes, kastjes en tafel maken het een huisje om nooit meer weg te willen.

De yurt is een vier-seizoenen-tent, en is goed bestand tegen kou. De tent is geïsoleerd met een laag vilt. Met de houtkachel in het midden en de houten vloer is het altijd lekker warm en behagelijk, ook op regenachtige en koude dagen. 

Deze authentieke Mongoolse yurt is sfeervol en geeft je een prettig en besloten gevoel.
De yurt is 6 meter in diameter. Een traditioneel houten wiel vormt de nok van de tent. Hierin zijn houten stokken gestoken die het dak ophouden.
Over een yurt is door vele generaties nagedacht. Overnachten in een yurt is gezellig, comfortabel en avontuurlijk.

Je kunt koken op een tweepits gasstel bij de yurt. Er zijn pannen, borden, bestek en andere keuken spullen aanwezig. Ook staat er een klein koelkastje en is er een stroompunt in de tent aanwezig.

Direct bij de yurt is een waterkraan. Ook is er een eigen kampvuur plek met houten banken, buitentafel en hangmat. Goed verzorgde douches, wc's, afwasplekken e.d. zijn vlakbij.

 

Tipi - Uil of Wolf 

Het woord tipi is afkomstig uit de indianentaal van Lakota. Het is een kegelvormige tent die, in tegenstelling tot een wigwam, niet met boomschors maar met dierenhuiden of canvas is bedekt en snel kan worden opgezet en afgebroken. Dit type indianentent werd van oudsher door de nomadische prairie-indianen op de Great Plains gebruikt.

Onze originele, uit Amerika afkomstige, tipi's bestaan uit een frame van rechte stokken van douglashout. Daaromheen is een katoenen canvas gespannen.  Beide tenten hebben een hoog, beschilderd katoenen binnendoek en een canvas deur. Bovenin zit een rookgat, geflankeerd door twee rookflappen. Deze kun je stellen met stokken en lijnen, afhankelijk van de windrichting. In het midden van de tent kan een vuurtje worden gemaakt. Als het hard waait of regent kun je de flappen sluiten.

Kamperen in een tipi is een bijzondere ervaring. Het brengt je dicht bij de natuur. Je hoort de vogels fluiten, de wind door de bomen ruisen en kikkers kwaken in de vijver. En 's nachts kijk je dwars door het rookgat naar de sterrenhemel. De tipi's zijn sfeervol ingericht met smaakvol beschilderde kastjes, kleurige vloerkleden, schapenvellen en kussens. Vanuit je warme bed kun je starend naar het vuur in slaap vallen. Verblijven in een tipi is gezellig, comfortabel en avontuurlijk.

De tenten hebben een diameter van 6 meter en zijn geschikt voor 4 personen. Er staan vier 1-.persoons bedden in. De tenten zijn uitgerust met een keukenhoekje met tweepitsgasstel. Er zijn pannen, borden, bestek en andere keukenspullen aanwezig. Ook is er een koelbox en een stroomaansluiting in de tipi.

Beide tipi's hebben een eigen waterkraan, kampvuurplek met houten banken, buitentafel en hangmat. Goed verzorgde douches, wc's, afwasplekken, vriezer e.d. zijn vlakbij.

 

Sibley

De Sibley tent werd uitgevonden door de Amerikaanse militair Henry Hopkins Sibley en gepatenteerd in 1856. Het is een conische canvastent met een middenpaal en een driehoekige ingang. In tegenstelling tot eerdere ontwerpen heeft de tent ventilatiekappen rond de middenpaal die werken ongeacht de windrichting.

Onze katoenen Sibley heeft een diameter van 5 meter en een vast pvc grondzeil. De tent is gezellig ingericht met een warm vloerkleed, kleurrijke kussen e.d. Er staan vier comfortabele 1-persoons bedden in en je hebt een eigen buitenzitplek met een tafel en stoelen.

Goed verzorgde douches, wc's, afwasplekken, een waterpunt, koelkast, vriezer e.d. zijn vlakbij. 

» Prijzen en beschikbaarheid