Omgeving Kampen

Omgeving Kampen

Geniet van de rust en ruimte van Ecostay de IJsvogel. Aan de overkant van de IJssel ligt op loopafstand de historische binnenstad van Hanzestad Kampen. In de omgeving is veel te beleven.

Tussen de 12e en de 16e eeuw bloeide de Hanze. Dit machtige verbond zorgde door handel en ontdekking voor grote rijkdom in de late middeleeuwen. In Kampen zijn er nog veel sporen te zien die doen denken aan die tijd. Daarnaast zijn er in de stad verschillende leuke winkeltjes, een theater, een bioscoop met filmhuis en in de zomer kun je neerstrijken op een van de vele terrasjes. In de stad en omgeving zijn verschillende musea zoals het Stedelijk Museum, het Tabaksmuseum, de Museumboerderij, de drie prachtige oude stadspoorten en de Koggewerf.

Aan de IJsselkade ligt een deel van de Bruine vloot: een imposante vloot van authentieke klippers, tjalken en zeilaken. Je kunt ze huren om een tocht te maken naar het IJsselmeer, de Friese meren of zelfs naar de Waddenzee. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon langs lopen om ze te bekijken.
Tussen de Wederiklaan en de Flevoweg is een Heemtuin gevestigd. Deze tuin wordt sinds 1980 op ecologische wijze beheerd door Æbe Poutsma en geeft een beeld van de flora en fauna van deze streek. De tuin is gratis te bezoeken tussen zonsopgang en zonsondergang. Op zaterdagmiddag worden er regelmatig wandelingen verzorgd.
Er zijn verschillende mooie wandelroutes en fietstochten naar dorpen in de omgeving. Zo ben je met de fiets heel snel in Wilsum of Zalk en kun je ook naar Elburg. In de buurt van Kampen ligt een Unesco werelderfgoed: Schokland, eiland op het droge. Dit is een combinatie van cultuurhistorie en natuur en staat symbool voor het Nederlandse leven met het water.
Binnen een straal van 25 km liggen onder andere de volgende natuurgebieden: Bonenburg, Bosgebied De Dellen, De Haere, Nationaal Park De Weerribben, Merengebied De Wieden, Vogelreservaat Kamperhoek, Ketelmeer en Vossemeer, Schokland-Schokkerbos, Urkerbos, Vogeleiland en Vreugderijkerwaard. En dit is nog maar een kleine greep in het aanbod van natuurgebieden in de buurt.
Op de website www.natuurkaart.nl kun je alle gebieden uitgebreid bestuderen

» Prijzen en beschikbaarheid